Ett bröd som jag måste baka och äta av är Ernst julbröd
Går fortfarande på LCHF men detta bröd tar jag en skiva av ibland.
Recept:
2
tsk
bikarbonat
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade fikon eller aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 liter naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade fikon eller aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt
(Jag har dock tagit bort russinen.)
Gör så här
1.
Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.
2.
Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen.
3.
Smöra en avlång brödform och istället
för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller
pumpafrön.
4.
Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i
formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det
jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten.
Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.
5.
Sätt ugnen på 200 grader och ställ in
formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175
grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
6.
Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.
Det är väldigt enkelt och sköter sig själv ugnen, däremot delar jag upp degen i två brödformar.
På tal om Ernst, hans julprogram börjar ikväll.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar